Surland & Vesterager
Surland & Vesterager søger på mange måder at udfordre fotografiet som medie. De har intet ønske om at deres billeder skal dokumentere noget som helst. Som kunstnerpar har de det helt klare ærinde at skabe smuk kunst, men også gerne kunst, som får beskueren til at komme i tvivl: er det her et fotografi eller et maleri? Kunstnerparret finder i hovedsagen deres motiver i København og omegn og langt de fleste kunstværker er kulisseagtige mennesketomme portrætter af byen, dens struktur og huse.
Ved hjælp af deres computere og tegneplader tilføjer, forstærker, eller fjerner de to kunstnere lys, skygger og farver i de fotografier de har taget, uden at ændre væsentligt på de detaljer der er i fotografiet. De skaber dybde i billedet, vækker det til live og skaber en helt anden virkelighed end den der blev fotograferet.
På den måde skaber parret billeder, der i virkeligheden er illusioner og billeder af den perfekte by. Bag det pæne indbyder Surland & Vesterager også beskueren til at bruge sin fantasi, for hvad sker der mon i de smukt oplyste lejligheder? Hvorfor er lyset tændt om aftenen i Holmens Kirke? Og hvorfor er der ingen mennesker i den smukke, perfekte by?
Hvem vi er
København
Surland & Vesterager
Surland & Vesteragers bybilleder er oftest uden mennesker og er oftest taget om aftenen eller tidligt om morgenen, hvilket giver dem et surrealistisk element, fordi man så sjældent ser en mennesketom by.
Deres passion er at tage billeder i byen og arbejde videre med dem. De siger, at de tager kontrol over scenen efter at de har taget billederne og skaber den stemning i deres billeder de ønsker. Det giver maleriske billeder og man skal betragte deres billeder som malerier.
Vadehavet
Lars Roed
Der er næppe nogen i kongeriget, der nærer en dybere kærlighed for Nationalpark Vadehavet end Lars Roed. Kærligheden til landskaberne i nationalparken viser han i sine smukke landskabsfotografier, der for eksempel rummer motiver af forårets og efterårets Sorte sol, solnedgange ved Mandø, fyret ved Blåvand, marsken og kammerslusen ved Ribe.
Aarhus
Henrik woer
Henrik startede sin fotokarriere efter han blev ramt af en blodprop i hjernen i 2015. I starten tog han billeder af blomster og insekter, men efterhånden skiftede motivkredsen især til at være fotos taget i Aarhus om aftenen og natten.
Søhøjlandet
Christian Breinbjerg
For Christian er fotografering af naturen en passion og en helt særlig måde at opleve naturen på. Glæden ved naturen og de oplevelser den giver ham, søger Christian at videreformidle i sine fotografier.
Målet med fotografierne er at vise folk den natur de kender, men som de aldrig har set den før. Alt Christians arbejde tager udgangspunkt i ægte naturoplevelser og han bruger helt særlige vejrforhold til at opnå sine fotografier. Det kan være en tidskrævende proces at opnå det helt rigtige resultat og det kan kræve lang tids planlægning og tid på stedet. Men som Christian selv siger; "Det kan godt være træls at stå udenfor i flere timer og føle, at ens fingre er ved at falde af. Men fotografiet, dét lever for evigt!"